Wegenwerken Vlierkensstraat

De apotheek wordt moeilijker bereikbaar met de wagen.

Daarom raden we je aan om de nieuwe website te gebruiken.

Met de nieuwe website is het makkelijker om medicatie te reserveren en je voorschrift op voorhand door te sturen. Zo kan je al je medicatie met 1 bezoek in de apotheek meenemen. Wij kijken je bestelling na en zetten alles voor je klaar zodat het afhalen vlot kan gebeuren. 

Lukt het door de werken niet om je medicatie zelf te komen afhalen? Laat ons dan zeker iets weten zodat we de medicatie bij je thuis kunnen leveren. 

Welke werken worden uitgevoerd?

Tussen de Rubensstraat en de Albert I laan wordt de Vlierkensstraat uitgerust met een gescheiden rioleringsstelsel om huishoudelijk afvalwater en regenwater apart op te vangen en af te voeren. Om de riolering aan te leggen, wordt de volledige rijweg opengebroken. Daarna wordt de straat vernieuwd van gevel tot gevel. Nieuwe voetpaden worden aangelegd en er komt een dubbelrichtingsfietspad aan de zijde van de even huisnummers. De nieuwe rijweg krijgt aan beide zijden een parkeerstrook waartussen laanbomen worden aangeplant.  

Verloop van de werken 

De werken starten bij het begin van de paasvakantie op maandag 4 april 2022 en worden in twee fasen uitgevoerd. Eerst wordt het gedeelte vanaf de Rubensstraat tot de Jordaensstraat vernieuwd, inclusief het kruispunt. De werfzone is voor de hele duur van de werken afgesloten. Enkel te voet of met de fiets aan de hand kan u passeren. Autoverkeer is niet mogelijk en bewoners parkeren hun wagen buiten de werfzone. Vanaf 4 april volgt verkeer, waaronder de bussen van De Lijn en de MIVB, een omleiding via de Breemputstraat en de Minnemolenstraat. In de Breemputstraat, tussen de Rubensstraat en de Minnemolenstraat, keren we de rijrichting om.  

Fase 2: van Jordaensstraat tot Albert I laan.  De 1ste fase wordt volledig afgewerkt tegen het einde van de zomervakantie wordt het deel tussen de Jordaensstraat en de Albert I laan aangepakt. Ook hier blijft de werfzone voor de volledige duur van de werken, tot februari 2023, afgesloten voor verkeer. Het eerste (vernieuwde) stuk van de straat is wel bereikbaar en via de Jordaensstraat en Teniersstraat wordt het verkeer omgeleid voorbij de werken. In de Jordaensstraat wordt de rijrichting tijdelijk omgedraaid.

Voor meer info:

https://www.werkenaandering.be/nl/vlierkensstraat