Genieten van de zon? Denk aan je huid!

Waarom is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon?

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in België. 40% van alle kankerdiagnoses zijn een type van huidkanker. In de meeste gevallen ontstaat huidkanker door overmatige blootstelling aan UV-stralen, afkomstig van de zon en de zonnebank. Niet alleen bij zonnebaden word je overmatig blootgesteld aan deze UV-stralen, ook bij werken in de tuin, buiten spelen met de kinderen, sporten of wandelen is een goede bescherming belangrijk.  

UV-stralen bestaan voornamelijk uit UV-A en UV-B stralen, die beide huidkanker kunnen veroorzaken. UV-A stralen dringen diep in de huid door en zorgen voor huidveroudering en rimpels. UV-B stralen veroorzaken zonnebrand. Daarom is het belangrijk om kledij en een zonnebril te dragen en regelmatig de schaduw op te zoeken. De blootgestelde huid wordt best beschermd met een goede zonnecrème. 

Wat is een goede zonnecrème?

Belangrijk is om een zonnecrème te kiezen die bij je huidtype past. Personen met een licht huidtype hebben een hogere zonnefactor nodig in vergelijking met personen met een donker huidtype. Bij voorkeur gebruik je een product met SPF 50+.
Kies voor een
kwalitatief product. Kies een product dat dermatologisch en klinisch getest is. Het UV-A logo op de verpakking bewijst dat het zonneproduct voldoende bescherming biedt. Ook vervang je je tube best elk jaar eens geopend.
Als laatste kies je nog de juiste
vorm. Heb je last van een vette huid of ga je sporten? Kies dan voor een zonneproduct op waterbasis. Kies daarbovenop voor een product dat je aangenaam vindt om te smeren. Elke zonnecrème breng je immers om de 2 uur, na het zwemmen of zweten opnieuw aan. Ook is het belangrijk om voldoende te smeren. Alleen dan ben je zeker dat je de aangegeven beschermingsfactor effectief is. Er bestaan zonnecrèmes met lichte texturen, rijke texturen, sprays, melk. 

Geniet nu van mooie kortingen

Als extra motivatie geven we in de maand juni mooie kortingen op onze zonnecrèmes, op voorraad in de apotheek
Bij aankoop van 1 product krijg je 10% korting.
Bij aankoop van 2 producten krijg je 20% korting.
Bij aankoop van 3 producten krijg je zelfs
30% korting