Gezondheid

Blog artikels 1-12 van 43

Pagina's
Sorteer op:
Checklist Reisapotheek

Checklist Reisapotheek

Zon, zee, strand. Heerlijk genieten van de vakantie. Maar wat als je ziek wordt? Maak je geen zorgen en neem een kleine reisapotheek mee.

Genieten van de zon? Denk aan je huid!

Genieten van de zon? Denk aan je huid!

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in België. 40% van alle kankerdiagnoses zijn een type van huidkanker. In de meeste gevallen ontstaat huidkanker door overmatige blootstelling aan UV-stralen, afkomstig van de zon en de zonnebank. Daarom is het belangrijk om je huid te beschermen met de juiste producten tegen de zon. Als extra motivatie geven we in de maand juni mooie kortingen op onze zonnecrèmes.

Wegenwerken Vlierkensstraat

Wegenwerken Vlierkensstraat

De Vlierkensstraat wordt volledig opengebroken en heraangelegd en zal gedurende 4 maanden volledig afgesloten worden voor verkeer. Hierdoor wordt de apotheek moeilijker bereikbaar met de wagen.

Bruiner worden zonder de zon

Bruiner worden zonder de zon

Heb je graag een gebruinde huid? Er zijn andere mogelijkheden dan urenlang in de zon liggen. Maar hoe krijg je een gezond en natuurlijk bruin kleurtje, tijdens de zomer en winter? Lees hier onze do's en don'ts!

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Het aantal personen met dementie stijgt van ongeveer 132.000 in 2018 naar 188.000 in 2035, een stijging van 42,7%. Belangrijkste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting en de vergrijzing van de bevolking. Hogere leeftijd is dan ook de belangrijkste en meest bekende risicofactor voor dementie.

Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?

Snelle Antigeentest

Snelle Antigeentest

U kan bij ons terecht voor een officiële snelle antigeentest. Wij plannen graag je afspraak in, hiervoor kan je ons bellen of mailen. 

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Volg jij de Nutri-Score?

Volg jij de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.

Pagina's